Elon Musk şi-a anunţat intenţia de a cumpăra clubul de fotbal „Manchester United”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Antreprenorul american Elon Musk, care deţine SpaceX şi Tesla, a declarat că intenţionează să achiziţioneze clubul englez de fotbal Manchester United. Musk a postat marţi anunţul respectiv pe Twitter.

„În plus, cumpăr Manchester United, nu-mi mulţumi”, a scris omul de afaceri. Astfel, el a comentat cealaltă postare a sa, care se referea la punctele sale de vedere asupra situaţiei politice interne din Statele Unite.

Manchester United a fost fondată în 1878 şi a primit numele actual în 1902. Este unul dintre cele mai populare şi de succes cluburi de fotbal din lume. De-a lungul istoriei sale, echipa a câştigat Premier League - campionatul Angliei - de 20 de ori, de trei ori a devenit câştigătoarea Cupei Europei (mai târziu Liga Campionilor).

În acest moment, clubul este deţinut de familia Glazer din SUA. Omul de afaceri american Malcolm Glaser (1928-2014) a început să cumpere acţiuni ale Manchester United în 2003, în condiţiile în care acestea au apărut în circulaţie, pe piaţă, în 1990. Până în octombrie 2004, era proprietarul a peste 30% din acţiunile clubului, iar în luna mai a anului următor a reuşit să dobândească un pachet de control.

Glaser şi-a majorat apoi acţionariatul la 75%, ceea ce i-a permis să schimbe statutul clubului din societate pe acţiuni în societate privată şi să retragă acţiunile din circulaţie.

Ulterior, Glazer a câştigat controlul deplin al clubului, fapt care l-a costat aproximativ 1,47 miliarde de dolari.În 2006, şi-a inclus copiii în conducerea Manchester United, fiii săi Joel şi Abraham fiind în prezent copreşedinţi ai consiliului de administraţie al clubului. . Preluarea lui Manchester United de către Glazers a stârnit critici din partea suporterilor care insistă în continuare ca echipa să fie vândută altui proprietar. Fanii au organizat în mod repetat proteste.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite