Dunapack Rambox investeşte 45 de milioane de euro şi pune la bătaie 150 de locuri de muncă în Bolintin-Deal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dunapack

Dunapack Rambox, filiala locală a diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul austriac de firme Prinzhorn Group, anunţă începerea lucrărilor de construcţie pentru noua fabrică de ambalaje de carton ondulat din Bolintin-Deal în urma unei investiţii de 45 milioane de euro. Potrivit oficialilor companiei, aici se vor crea 150 de noi locuri de muncă, începând cu 2019.

Noua unitate de producţie de 27.000 mp va fi utilată cu echipamente de ultimă generaţie precum o maşină de carton ondulat de mare viteză, de 2,8 m, marca Fosber, o maşină de prelucare a cartonului, de înaltă precizie, marca Bobst, dar şi un sistem automatizat de operare a paleţilor. Capacitatea de producţie planificată a fabricii este de 180 milioane mp/an. Împreună, cele două fabrici Dunapack Rambox vor atinge o capacitate de producţie anuală de aprox. 300 milioane mp/an.

„România a fost şi este încă una dintre pieţele noastre cheie de dezvoltare. Cu sprijinul autorităţilor locale şi cu toate resursele necesare la îndemână, suntem încântaţi să facem acest pas major într-o piaţă dinamică, în plină creştere”, spune Cord Prinzhorn, CEO al Prinzhorn Group, holding deţinut şi operat de familia cu acelaşi nume. 

„Locaţia de care beneficiază noua fabrică Dunapack Rambox, la doar 20 de kilometri de Bucureşti, ne va permite să oferim clienţilor noştri din România cea mai bună calitate a produselor şi serviciilor noastre. În plus, datorită configurării flexibile a echipamentului tehnic, avem posibilitatea să acţionăm rapid şi eficient în faţa noilor provocări din industrie”, explică Alexander Enzenberg, CEO al diviziei Dunapack Packaging. 

În prezent, Dunapack Rambox are un portofoliu de peste 500 de clienţi care acoperă toate sectoarele industriale majore. Investiţia va crea o gamă largă de locuri de muncă, într-un mediu de lucru modern şi multinaţional, în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranţă şi sănătate. 

Dunpack Rambox este filiala locală a diviziei Dunapack Packaging. Cu noua fabrică de ambalaje de carton ondulat, Dunapack Packaging va opera cu două fabrici în România.  Astfel, divizia va fi reprezentată de 20 de fabrici de ambalaje de carton ondulat în 10 ţări.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite