DTZ Equinox: Creşterea consumului dinamizează piaţa de restaurante şi cafenele din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cererilor pentru spaţii de restaurante şi cafenele este în creştere
Numărul cererilor pentru spaţii de restaurante şi cafenele este în creştere

Piaţa restaurantelor şi cafenelelor din Bucureşti a crescut puternic în ultimul an, pe masură ce  consumul  a intrat pe o pantă ascendentă, iar tendinţa este confirmată atât de evoluţia pozitivă a numărului de tranzacţii, cât şi de creşterea veniturilor înregistrate de majoritatea jucătorilor, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă imobiliară DTZ Equinox.

„Piaţa cafenelelor şi restaurantelor din Bucureşti este extrem de dinamică datorită creşterii consumului, dar este evidentă şi  necesitatea relocării unor afaceri profitabile care îşi desfăşurau activitatea în clădiri improprii“, a declarat directorul de dezvoltare al DTZ Echinox, Bogdan Gubandru, citat de News.ro.

Departamentul de retail al DTZ Echinox a intermediat în ultimele luni închirierea a cinci spaţii cu o suprafată cumulată de 655 de metri pătraţi pentru deschiderea unor restaurante sau cafenele, iar chiria cumulată pentru închirierea acestor spaţii se ridică la peste 17.000 de euro/luna, respectiv o chirie medie de 26 de euro/mp lunar.

„Vedem activitate atât din partea marilor lanţuri, care caută să-şi extindă reţeaua, cât şi din zona tinerilor care au activat în alte domenii şi decid să investească într-un sector cu potenţial. Deşi preluarea unei francize este o opţiune mai sigură, unii antreprenori, români şi nu numai, vor să se impună cu concepte proprii de restaurante sau cafenele”, potrivit lui Bogdan Gubandru.

Potrivit  DTZ Echinox, sectorul de restaurante din Bucureşti va creşte în continuare şi pentru că oamenii nu mai au timp sa gatească acasă, iar veniturile lor vor continua să crească, consideră George Srour, acţionar al restaurantului Uno. În plus, interzicerea fumatului în spaţii publice, inclusiv în cafenele şi restaurante, se resimte în special în vânzările operatorilor din interiorul mallurilor, unde este mai dificilă amenajarea unor spaţii speciale pentru fumători, se arată în comunicat.

Legea antifumat, intrată recent în vigoare, va avea ca efect pe termen scurt scăderea vânzărilor în cluburi şi restaurante cu circa 10%, pentru că fumătorii sunt majoritari în restaurante şi consumă, în medie, mai mult decât nefumătorii, însă apoi încasările îşi vor reveni, a declarat recent preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Dragoş Petrescu, într-o conferinţă de presă, mai arată News.ro.

Astfel, noile locaţii trebuie sa fie adaptate legislaţiei în vigoare, iar pentru cafenele posibilitatea amenajării unei terase a devenit un „must“. Investiţiile cumulate în deschiderea a cinci unităţi intermediate recent de DTZ Equinox sunt estimate la circa 800.000 de euro, iar planurile acestor antreprenori vizează şi deschiderea unor noi unităţi.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite