Directorului general al BVB i-a fost propus postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Poştei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul general al BVB Ludwik Sobolewski FOTO Mediafax

Directorului general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski, i-a fost propus postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Poşta Română, au declarat surse pentru Mediafax.

„Încă nu se ştie dacă a şi acceptat postul“, au mai spus sursele citate.

Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.687 de unităţi poştale şi aproximativ 27.300 de angajaţi. Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

În Consiliul de Administraţie al Poştei se regăsesc Adrian Apolzan (preşedinte), Ion Smeeianu (directorul general al companiei), Dinu Sava Malacopol, Gelil Eserghep, Andreea Dana Stănescu şi Adrian Cighi (reprezentant al Fondului Proprietatea).

Poşta Română a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit operaţional de 22,5 milioane de lei, după ce şi-a reorganizat şi eficientizat activitatea, prin restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi a numărului de angajaţi la nivel operaţional şi administrativ.

Sobolewski a fost numit director general al BVB la începutul lunii iulie a anului trecut şi a preluat conducerea executivă la aproape două luni, în urma avizării în luna august de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). El a condus bursa din Varşovia timp de şapte ani, în perioada 2006 - 2013, când piaţa din Polonia a ajuns pe prima poziţie din Europa Centrală şi de Est.


Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/adinavlad/po-ta-roman" target="_blank">View the story "Poşta Română" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite