Directorul Național de Securitate Cibernetică sprijină operatorii de servicii din sectorul Energiei

0
0

Directorul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), în parteneriat cu Cynergy-ISAC și SANS Institute, au contribuit la organizarea primei conferințe naționale dedicate operatorilor români de servicii esențiale și infrastructuri critice din domeniul energiei.

Conferința națională dedicată operatorilor români de servicii esențiale în energie FOTO: DNSC
Conferința națională dedicată operatorilor români de servicii esențiale în energie FOTO: DNSC

”Evenimentul a avut ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare și reziliență a organizațiilor din România, din perspectiva integrării în ISAC-ul nou creat, îmbunătățirea nivelului de pregătire specifică domeniului, augmentarea posturii de securitate cibernetică a operatorilor din sectorul energetic, reprezentând în același timp o continuare a seriei de workshop-uri organizate de către Cynergy-ISAC” , se arată în comunicatul transmis de Directorul Național de Securitate Cibernetică. 

Potrivit sursei citate, conferința desfășurată în București „și-a propus țintirea unei audiențe cât mai diverse. În cadrul evenimentului au fost supuse atenției publicului atât tematici high-level, specifice palierului managerial, cât și topicuri practice, destinate inginerilor și operatorilor, scopul final fiind creșterea nivelului de conștientizare privind riscurile inerente ecosistemelor hibride IT/OT, prezente în infrastructurile cu valențe critice”.

”Este semnificativ faptul că, în cadrul evenimentului, au fost susținute prezentări și din partea reprezentanților unor entități europene cu expertiză în domeniu, precum ENISA, NASK Polonia, EE-ISAC (European Energy ISAC), respectiv companii private” , se mai arată în comunicat. 

Potrivit comunicatului de presă, Directorul Național de Securitate Cibernetică „ susține și încurajează atât lansarea unor astfel de inițiative în sectorul securității cibernetice, cât și implicarea mediului privat în susținerea unor astfel de activități”.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite