Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuţie privind renegocierea PNRR. Există un termen în care poti să faci ajustări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a transmis, joi, că nu există niciun fel de discuţie privind renegocierea PNRR. Potrivit acestuia, există doar un termen în 2023 când se vor putea face ajustări şi se vor putea avea unele dicuţii.

„Nu există niciun fel de discuţie privind renegocierea PNRR. O spun a cincea oara şi o s-o spun şi a zecea oara dacă e nevoie. Există acel termen de 2023 când poti să faci ajustări şi când poţi să ai unele dicuţii, dar nu există niciun fel de renegociere în ceea ce priveşte PNRR. Faptul că există diverse atitudini politice ale unor miniştii este de înţeles. N-o să le comentez astăzi aici la Guvern. Vreau doar să vă spun că România, până în prezent, nu a avut niciodată alocat pensiilor un procent de 9,4% din PIB. Tot timpul a fost mai mic. Aşa că acest procent de 9,4% din PIB nu este un procent neîndestulător dacă ne referim la ceea ce s-a întâmplat până acum în România. Este un procent mai mare.”, a transmis ministrul.

Dan Vîlceanu a mai precizat că România are nevoie de o nouă lege a pensiilor, care să elimine inechităţile.

„De aceea cred că trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului de pensii din România, pe modul în care eliminăm inechităţiile pentru că asta îi deranjează cel mai tare pe români. Indiferent că vorbim despre militari, de cfristi, funcţionari publici, faptul că există un cetăţean care a ieşit la pensie acum cinci ani şi are pensia mult mai mică decât cel care a ieşit la pensie anul trecut generează o nemulţumire şi ăsta e primul lucru pe care trebuie să-l rezolvăm. Eliminarea inechităţilor.  Asta înseamnă o lege nouă a pensiilor. La asta se referă Comisia şi autorităţle române la asta s-au referit în momentul în care am negociat PNRR.”, a explicat ministrul.

„Tocmai de aceea există o preocupare şi pentru creşterea procentului pentru pilonul 2 de pensii astfel încât să putem să sperăm că şi eu şi dumneavoastră vom avea pensie într-o zi, altfel este clar că nu vom beneficia de pensii, dacă nu facem ceva. Ştim cu toţii acest lucru, nu numai noi, ci toată Europa, toată lumea, pentru că în toate ţările există o problemă cu sustenabilitatea sistemului de pensii”, a mai continuat sursa citată..

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite