Dan Vîlceanu, despre jaloanele din PNRR: Au mai fost închise încă cinci şi rămân şase să fie închise astăzi şi mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a transmis, miercuri, că în ceea ce priveşte situaţia ţintelor din PNRR, pe care România trebuie să le îndeplinească, „lucrurile arată bine" pentru luna martie. Potrivit oficialului, 11 jaloane au fost deja închise, iar miercuri în şedinţa de Guvern au mai fost închise cinci jaloane.

Ministrul precizează că nu există „consecinţe" legate de faptul că două dintre jaloane nu sunt închise la termen.

Dintr-un total de 24 de jaloane au fost închise 11 până astăzi. Astăzi, în şedinţa de Guvern, au mai fost închise încă cinci şi rămân şase să fie închise astăzi şi mâine, sunt acte care nu necesită întâlniri ale Guvernului, sunt strict proceduri interne în anumite ministere”, a declarat Dan Vîlceanu, miercuri după-amiază, la finalul şedinţei de Guvern, transmite News.ro.

Unul dintre jaloane, care ţine de Ministerul Mediului, se referă de programul „Prima conectare” şi în şedinţa de Guvern a fost adoptat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu care include bugetul pentru acest program.

Ministerul Dezvoltării are de gestionat mai multe jaloane care au fost închise.

Ministerul Energiei va lansa, joi, apelul de proiecte privind producţia de energie din surse regenerabile. 

Ministerul Finanţelor a închis două jaloane, încă de anul trecut. 

Ministerul Muncii şi cel al Antreprenoriatului şi cel al Justiţiei au avut mai multe jaloane, unele dintre acestea care ţin de reforme. 

Ministerul Educaţiei închide miercuri şi joi trei jaloane. 

Dan Vîlceanu a precizat că alte două jaloane vor fi închise în următoarele două săptămâni, acestea ţinând de Ministerul Cercetării şi Digitalizării.

„Nu există consecinţe, jaloanele pe care trebuie să le închidem la martie se referă la cererea de plată pe care o vom depune în octombrie", a explicat Vîlceanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite