Dan Şova: Autostrada Târgu Neamţ - Târgu Mureş ar putea fi construită din acciza suplimentară pe combustibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova a susţinut o conferinţă de presă la Iaşi
Dan Şova a susţinut o conferinţă de presă la Iaşi

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, susţine că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ - Târgu Mureş ar putea fi realizat din banii obţinuţi din acciza la combustibili, introdusă la 1 aprilie. În acelaşi timp, finanţarea pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ va fi asigurată din Fondul de Coeziune.

Dan Şova a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ - Târgu Mureş va fi realizat din banii obţinuţi din acciza la combustibili, introdusă la 1 aprilie, el apreciind că lucrările ar putea fi terminate până la începutul anului 2019.

„Tronsonul costă foarte mult“

"Tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ costă foarte mult şi este şi foarte dificil de făcut, pentru că este prin munte.
Am propus premierului şi vom analiza în Guvern ca finanţarea să fie asigurată din acciza introdusă la 1 aprilie. Din acciză se ajunge la încasări anuale de 500 de milioane de euro.
Este foarte posibil să introducem această bucată de autostradă pe acciză
", a declarat ministrul Dan Şova.

El a afirmat că în luna iulie se va proceda la o rectificare pozitivă pe bugetul CNADNR, în care vor fi prinşi banii colectaţi din acciza pe combustibili în perioada 1 aprilie - 30 iunie.

Potrivit ministrului Dan Şova, celălalt tronson al autostrăzii Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, respectiv Ungheni - Târgu Neamţ, va fi realizat din Fondul de Coeziune, anunţul licitaţiei pentru efectuarea studiului de fezabilitate urmând să fie publicat în cel mult zece zile.

Spre Ungheni, din 2017

Şova a spus că lucrările la tronsonul Ungheni - Iaşi- Târgu Neamţ ar putea începe în toamna anului viitor, acestea urmând să fie finalizate în octombrie 2017.

"Orice alt om din administraţie sau om politic care vine şi spune că se poate face mai repede vă minte", a mai spus Dan Şova.

Majorarea accizei pentru carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru, a intrat în vigoare, în 1 aprilie, având ca efect creşterea cu 41 de bani/litru a preţului la benzina cu plumb şi fără plumb, motorina şi petrolul folosite drept combustibil pentru motor (kerosen).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite