Dan Costescu: Traseul pe calea ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă va fi gata  anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legătura cu dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni va fi funcţională la sfârşitul acestui an
Legătura cu dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni va fi funcţională la sfârşitul acestui an

Legătura feroviară dintre Gara de Nord şi Aeroportul „Henri Coandă“ va fi funcţională la sfârşitul acestui an şi nu în 2020, aşa cum se preconizase iniţial, spune ministrul Transporturilor Dan Costescu.

Potrivit acestuia s-au găsit soluţii mai ieftine pentru legătura dintre gară şi aeroport, iar timpul de depolasare este estimat la 23 de minute faţă de 48 de minute, cât este acum.

Potrivit ministrului, pe noua variantă se va circula pe un  traseu mai scurt, de doar 22 de kilometri, faţă de 30 de kilometri cât este acum, arată News.ro. Pentru noua rută va fi reparat podul de la Mogoşoaia şi va fi abandonată ruta prin Chitila, care prevedea şi costuri mai mari.

„Vestea bună este ca la sfârşitul acestui an, nu în 2020, această legătură cu aeroportul va fi funcţională, legătură care va permite deplasarea din Gara de Nord până la punctul de oprire în Otopeni în 23 de minute, în loc de 48 de minute“, a spus Dan Costescu, pentru News.ro.

Potrivit acestuia legătura va fi utilă până în 2020, în perioada Campionatului European de Fotbal, când numărul de trenuri pe rută va fi suplimentat la 43 pe zi, pentru a face faţă traficului.

În privinţa legăturii cu o linie de metrou, Dan Costescu a spus că aceasta nu va fi gata înainte de anul 2021.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite