Cum se declară la ANAF câştigurile din jocuri de noroc. Cotele de impunere se diferenţiază pe tranşe de câştig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de Ordin pentru modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost lansat azi pe site-ul anaf.ro.

„Ca urmare a modificării şi completării, în cursul anului fiscal 2015, a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2014, Legea nr.124/2015 şi Ordonanţa Guvernului nr.4/2015, a fost necesară adaptarea corespunzătoare a procedurilor de declarare a veniturilor realizate şi de stabilire a impozitului pe venit pentru anul 2015“, se arată într-un comunicat al ANAF.

Ce venituri sunt vizate

Modificările legislative au vizat, printre altele, şi modificarea regimului fiscal aplicabil în cazul veniturilor realizate din anumite tipuri de jocuri de noroc: stabilirea impozitului pe venit de către organul fiscal, în cazul veniturilor obţinute din jocurile de noroc la distanţă, slot-machine, lozuri, din festivalurile de poker şi introducerea obligaţiei de declarare a veniturilor de către beneficiarii de venit, stabilirea impozitului pe baza unor cote diferenţiate de impunere, în funcţie de tranşele de venit etc.

Prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3605/2015 au fost adaptate procedurile de declarare a veniturilor din jocuri de noroc şi de stabilire a impozitului pe venit.

Având în vedere dispoziţiile Codului fiscal referitoare la stabilirea, de către organul fiscal, a impozitului pe veniturile obţinute din jocurile de noroc la distanţă, slot-machine, lozuri şi din festivalurile de poker, pe fiecare beneficiar de venit, în vederea clarificării modului de completare a formularului 200 „Declaraţie privind veniturile realizate din România“ şi eliminării unor interpretări diferite din partea contribuabililor, este necesară actualizarea instrucţiunilor de completare a formularului.

Faţă de cele prezentate, prin prezentul proiect de ordin se propune modificarea subpct. 1.7.4 de la pct.1 „Depunerea declaraţiei“ şi a pct.6 de la capitolul II, litera B „Date privind venitul/câştigul net anual” din instrucţiunile de completare a formularului 200 „Declaraţie privind veniturile realizate din România“, prevăzute în Anexa nr.2 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.52/2012, cu modificările şi completările ulterioare.

Declaraţia se va completa distinct, pentru perioadele prevăzute de lege, pentru fiecare venit brut primit de un participant, de la un organizator din jocuri de noroc sau plătitor de venituri din jocuri de noroc.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite