Cum explică Iohannis faptul că Guvernul nu a mai tăiat lefurile bugetarilor: Solidaritatea nu poate fi o măsură de coerciţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a evitat marţi să explice de ce Guvernul nu a mai aplicat şomajul tehnic pentru bugetari şi nu a mai tăiat lefurile demnitarilor, menţionând doar că „solidaritatea nu poate fi o măsură de coerciţie”.

„Solidaritatea nu poate fi o măsură de coerciţie. Solidaritatea trebuie să vină de la fiecare. Fiecare însemnând fiecare om sau fiecare firmă sau fiecare ONG. Şi atunci este clar că solidaritatea nu poate  fi forţată şi nu poate fi impusă”, a spus Klaus Iohannis, întrebat de ce nu a mai fost aplicată măsura şomajului tehnic la bugetari.

Preşedintele a subliniat însă că este bucuros să constate că „avem foarte mult din acest sentiment în societatea românească”. „Avem foarte multă solidaritate. Vă amintiţi acum câteva zile am fost la un centru care a fost pregătit pentru bolnavi cu simptome puţine, centru care a fost construit şi amenajat numai din fonduri private. Pe de altă parte, am avut firme, antreprenori care efectiv au donat materiale de protecţie. Un număr impresionant de măşti a fost pus la dispoziţie gratuit de câţiva antreprenori. Da, cred că vor continua aceste dovezi de solidaritate şi în perioada următoare”, a spus el.

Întrebat însă dacă va vine solidaritate şi din partea celor plătiţi din fonduri publice şi dacă trebuie să se ia măsuri pentru această categorie, precum reducerea indemnizaţiilor demnitarilor, Iohannis a răspuns că este „convins că demnitarii vor înţelege că solidaritatea este importantă şi în politică şi vor acţiona ca atare”.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite