Competiția bogaților. Mark Zuckerberg l-a depășit pe Jeff Bezos și a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

0
Publicat:

Mark Zuckerberg, CEO Meta, a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume, depășindu-l pe Jeff Bezos, datorită creșterii rapide a acțiunilor companiei și investițiilor masive în inteligență artificială și realitate augmentată.

Co-fondatorul Facebook a devenit al doilea cel mai bogat om din lume FOTO Arhivă
Co-fondatorul Facebook a devenit al doilea cel mai bogat om din lume FOTO Arhivă

Averea lui Zuckerberg a ajuns la 206,2 miliarde de dolari joi, conform Bloomberg Billionaires Index, depășindu-l pe fostul CEO și președinte al Amazon, care avea o avere de 205,1 miliarde de dolari. Cofondatorul Facebook este acum cu aproximativ 50 de miliarde de dolari în urma șefului Tesla, Elon Musk, potrivit aceluiași index, relatează CNBC.

Averea lui Zuckerberg a crescut cu 78 de miliarde de dolari de la începutul anului, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere dintre toți cei 500 de miliardari urmăriți de Bloomberg.

Acțiunile Meta au încheiat tranzacțiile de joi la un maxim istoric de 582,77 dolari, reprezentând o creștere de aproximativ 68% față de începutul lunii ianuarie, când se tranzacționau la 346,29 dolari.

Wall Street a susținut continuu Meta în 2024, pe măsură ce compania a raportat în mod constant câștiguri trimestriale care au depășit estimările analiștilor.

În iulie, Meta a anunțat că vânzările sale din al doilea trimestru au crescut cu 22%, ajungând la 39,07 miliarde de dolari, marcând al patrulea trimestru consecutiv cu o creștere a veniturilor de peste 20%.

Meta a indicat că investițiile sale semnificative în inteligența artificială au contribuit la îmbunătățirea performanței platformei sale de publicitate online, motiv pentru care vânzările au crescut.

Sistemul de publicitate online al companiei a suferit un mare regres în 2021, când Apple a introdus o actualizare de confidențialitate în iOS care i-a slăbit capacitatea de a urmări utilizatorii pe internet. În februarie 2022, Meta a estimat că schimbările de confidențialitate îi vor reduce veniturile cu 10 miliarde de dolari.

La sfârșitul anului 2022, Zuckerberg a inițiat un plan major de reducere a costurilor, care a continuat și în anul următor, ducând la concedierea a 21.000 de angajați Meta, aproximativ un sfert din forța de muncă a companiei.

Investitorii au reacționat pozitiv la reducerea costurilor, în timp ce afacerea de publicitate online a companiei a început să se redreseze, fiind susținută de campaniile masive de cheltuieli publicitare digitale ale retailerilor chinezi Temu și Shein.

Săptămâna trecută, Meta a lansat ochelarii AR Orion, care au primit recenzii pozitive de la puținii oameni care au testat prototipul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite