Companie din domeniul auto, prezentă şi în România, anunţă concedieri masive: 20.000 de oameni vor fi disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Una dintre cele mai mari companii internaţionale din domeniul auto, cu şase fabrici în România, a anunţat că va concedia 20.000 de angajaţi pentru a-şi reduce cheltuielile.

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, a anunţat miercuri că până la 20.000 de locuri de muncă din întreaga lume ar putea fi afectate în următorul deceniu, în urma implementării planului de restructurare, transmit AP, Bloomberg şi Reuters.

În urma revizuirii strategiei, Continental va închide două fabrici în Germania şi unităţi din Italia şi Malaezia. De asemenea, două fabrici din SUA (Henderson, în Carolina de Nord, şi Newport News, în Virginia) ar putea fi închise.

Continental nu a precizat câte locuri de muncă vor fi desfiinţate, dar a estimat că pe plan global 20.000 din cele peste 244.000 de locuri de muncă "vor fi afectate de schimbări".

De asemenea, schimbările ar putea duce la posibila vânzare a unor părţi din afacere şi la transferarea locurilor de muncă către alte unităţi sau în domeniul mobilităţii electrice, se arată în comunicatul Continental.

"Costurile implementării planului de restructurare sunt evaluate la 1,1 miliarde de euro în următorul deceniu, majoritatea măsurilor urmând să fie adoptată în perioada 2019 - 2022", a anunţat Comitetul de supervizare al Continental AG.

În ultimele luni, vânzările Continental au fost afectate de scăderea producţiei auto în China şi Europa.

Continental, o companie cu o cifră de afaceri anuală de 44 de miliarde de euro şi 244.000 de angajaţi în 60 de ţări, are două divizii principale: divizia auto, care produce şasiuri şi elemente de siguranţă, precum şi interioare, în timp ce divizia de anvelope regrupează marca de anvelope cu acelaşi nume şi ContiTech, un producător de benzi rulante pentru vehicule off-road.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 19.700 de angajaţi în şase fabrici din Braşov, Carei, Iaşi, Nădab, Sibiu şi Timişoara, potrivit datelor companii furnizate presei în primăvara anului trecut.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite