Cîţu: Ţinem economia îngheţată cât va fi nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO gov.ro
Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seară, la Digi 24, că economia va recupera abia în 2021 ce a pierdut în 2020, iar măsurile de revenire sunt luate de acum.

„Rămân la opinia mea că economia va avea o revenire bruscă. Luăm măsurile de acum. Şi vedem şi măsurile de revenire.  Sper ca măsurile noastre de îngheţare a economiei şi apoi de revenire să funcţioneze”, a spus ministrul.

„Vom rambursa TVA în aprilie cu control ulterior. Plătim pensii în avans. A fost complicat, dar am reuşit”, a mai spus el.

Florin Cîţu a recunoscut o îngheţare intenţionată a economiei în această perioadă, motivând că prioritatea e sănătatea cetăţenilor. El crede că va reuşi să finanţeze cu succes injecţiile statului pe forţa de muncă şi spune că buffer-ul, rezerva statului pentru plăţi, mai ţine încă 4-5 luni.

„Finanţăm şi ţinem economia îngheţată atât cât este nevoie, pentru că prioritatea e sănătatea cetăţenilor”, a spus Cîţu.

 „Creşterea economică va reveni în 2021, cred că vom avea cei doi ani cu rezultat zero. Cred că anul acesta vom avea un reviriment al economiei începând cu iulie – august”, a adăugat ministrul Finanţelor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite