Ciolacu, despre ajutorul pentru Tarom: Vrem să construim o companie modernă și eficientă, complet digitalizată

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, cu privire la acceptul Comisiei Europene pentru a sprijini TAROM cu aproape 100 de milioane de euro, că acești bani vor fi folosiți pentru a construi o companie modernă și eficientă, complet digitalizată.

Ciolacu: Este datoria mea să susțin o companie națională românească de tradiție FOTO Inquam Photos
Ciolacu: Este datoria mea să susțin o companie națională românească de tradiție FOTO Inquam Photos

Am obținut acceptul Comisiei Europene pentru a sprijini TAROM cu aproape 100 de milioane de euro! Este un brand național în care eu voi continua să cred! Cu acești bani, vrem să construim o companie modernă și eficientă, complet digitalizată și adaptată unei piețe în care concurența este mai dură ca oricând. În următorii doi ani, TAROM poate redeveni un transportator aerian capabil să-și susțină dezvoltarea prin propriile performanțe economice”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Șeful Guvernului a afirmat că este de datoria sa să susțină „o companie națională românească de tradiție”.

Ca premier, este datoria mea să susțin o companie națională românească de tradiție. Fiindcă pentru mine și colegii mei din PSD, TAROM înseamnă simplu #CălătoreșteRomânește”, a conchis prim-ministrul.

Comisia Europeană a aprobat, luni, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane euro (473,69 milioane lei), în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Comisarul european pe transporturi, Adina Vălean, a declarat că aprobarea ajutorului de stat pentru TAROM reprezintă un certificat de sănătate al companiei, decizia Comisiei Europene fiind un avantaj pentru găsirea unor investitori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite