„Cine e vaccinat?”. O companie românească a creat un soft ataşat pontajului pentru cei care s-au imunizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vacc

Compania românească de software, Creasoft a dezvoltat, la cererea angajatorilor, o nouă funcţionalitate ataşată pontajului electronic, prin care angajaţii pot spune dacă sunt sau nu vaccinaţi împotriva virusului SARS-COV-2, în cazul în care doresc să se întoarcă la birou.

Legislaţia românească prevede, la art. 13 al Hotărârii nr. 41 din 24.06.2021, că pot sta în spaţii închise maximum zece persoane, fără obligativitatea de a purta mască, dacă toate aceste zece persoane sunt vaccinate. Astfel, angajatorii trebuie să ştie care dintre salariaţi sunt vaccinaţi şi care nu, atunci când doresc să revină la locul de muncă.

Noua funcţionalitate dezvoltată de Creasoft îţi permite să ştii dacă un angajat este vaccinat sau nu, informaţie pe baza căreia se poate face programarea venirii la birou.

”Această nouă funcţionalitate este integrată inclusiv în auto-planificatorul de venire la birou, care funcţionează deja cu succes de şase luni. Scopul acesteia este să ajute angajaţii care vor să îşi planifice zilele în care lucrează de la sediul companiei sau de acasă, în Telemuncă. Această preocupare a angajatorilor privind informaţiile legate de salariaţii care s-au vaccinat şi cei care nu s-au vaccinat este îndreptăţită, pentru că au primit din ce în ce mai multe semnale de la cei vaccinaţi, care doresc să îşi desfăşoare activitatea la birou doar în zilele în care vin şi ceilalţi colegi vaccinaţi, pentru că le este teamă să stea în preajma celor nevaccinaţi”, precizează Adrian Dinu, CEO Creasoft.

Semnalul cu întoarcerea la birou doar a salariaţilor vaccinaţi este dat de companiile mari din SUA, ca Facebook, Google sau Microsoft. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite