China a început o anchetă privind „barierele comerciale” impuse de Uniunea Europeană

0
Publicat:

Ministerul Comerţului din China a dispus începere unei investigaţii formale privind „barierele comerciale” impuse de Uniunea Europeană companiilor chineze.

Drapel China Foto: Shuterstock
Drapel China Foto: Shuterstock

Investigaţia, care se va întinde până în data de 10 ianuarie 2025, se va centra pe practicile UE în investigaţiile sale privind companiile chineze, în baza „Regulamentului privind subvenţiile străine care distorsionează piaţa internă a Uniunii Europene” şi a normelor de implementare, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, instituţia chineză subliniază într-un comunicat de presă că „investigaţia va analiza în detaliu impactul măsurilor UE în sectoare specifice, precum cel feroviar, al energiei fotovoltaice, energiei eoliene şi echipamentelor de inspecţie de securitate”.

Autorităţile chineze vor utiliza diferite metode pentru a colecta informaţii, inclusiv sondaje, audieri publice sau inspecţii la faţa locului.

Ancheta vine ca răspuns la recenta aplicare de taxe compensatorii de către UE pentru autovehiculele electrice din China, o măsură pe care gigantul asiatic o consideră nejustificată şi protecţionistă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite