Chimcomplex împrumută 90 de milioane de euro de la două bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
chimcomplex Foto Chimcomplex

Acţionarii combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti au aprobat ”negocierea, încheierea şi semnarea” unui credit de 60 milioane euro de la CEC Bank şi pentru unul de 30 milioane euro de la Alpha Bank pentru refinanţarea unor împrumuturi de la bănci străine.

Bani sunt destinaţi dezvoltării de investiţii, modernizări, retehnologizări şi pentru capitalul de lucru

”Se aprobă negocierea, încheierea şi semnarea de către Chimcomplex Borzeşti, în calitate de împrumutat, a contractului de facilitate de credit cu CEC Bank, în sumă totală de 60.000.000 euro, care cuprinde: o facilitate de credit la termen în sumă maximă de 20.000.000 euro şi o facilitate de credit tip revolving în sumă maximă de 40.000.000 euro; (...)

Se aprobă negocierea, încheierea şi semnarea de către Chimcomplex Borzeşti, în calitate de împrumutat, a contractului de facilitate de credit cu Alpha Bank Romania în sumă totală de 30.000.000 euro (facilitate de credit la termen), ce va fi folosită în vederea refinanţării contractelor de finanţare existente (cu VTB Bank Europe SE, Argentum Netherlands/Credit Suisse International – dacă este cazul), implementării de investiţii, utilizării pentru capital de lucru şi în orice alte scopuri prevăzute în planurile de afaceri ale Chimcomplex sau in orice alte scopuri stabilite de Consiliul de Administraţie în funcţie de necesităţile societăţii”, arată un anunţ al companiei.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Compania are o capitalizare de 2,95 miliarde lei.

Compania deţine platformele industriale Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti şi a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 1,1 miliarde lei şi un profit net de 282 milioane lei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite