CFR Călători anunță rutele pe care se vor înregistra întârzieri din cauza Codului Roșu de caniculă

0
Publicat:

CFR Călători anunță rutele pe care se vor înregistra întârzieri din cauza temperaturilor extreme de 39 – 42 de grade Celsius, care se vor înregistra pe raza mai multor județe, precizând că a dispus reducerea vitezei de circulație.

Șină de tren sub soarele arzător
Din cauza caniculei este redusă viteza de circulație a tren urilor în mai multe județe

Potrivit CFR Călători, viteza de circulație a trenurilor va fi redusă între 30-50 km/h.

Circulația trenurilor se va desfășura în condiții de siguranţă, cu reducerea vitezei de circulație a trenurilor, deoarece la nivelul șinei temperatura ajunge și chiar depășește 50-80 de grade Celsius.

Restricțiile de viteză aplicate pe calea ferată în zona afectată se vor menține în intervalul de valabilitate a codului roșu și portocaliu de vreme severă în viguare.

Rutele pe care se vor înregistra întârzieri

În acest context, CFR S.A. – managerul infrastructurii, aplică restricții de viteză, ceea ce generează întârzieri în circulația trenurilor pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF București, Craiova, Timișoara, Iași, Galați și Brașov.

Această măsură aplicată de managerul infrastructurii este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar și este luată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

Reamintim că în zilele cu temperaturi exterioare caniculare care se înregistrează la nivelul șinei și cutiei materialului rulant, instalațiile de climatizare riscă să nu mai poată asigura răcirea şi să funcţioneze în regim de ventilație.

În condițiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și în vederea adaptării capacităţii de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

CFR Călători recomandă pasagerilor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale:

• să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;

• să aibă medicația necesară afecțiunilor pe care le au, în caz de nevoie;

• să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de temperaturi ridicate și chiar caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, oferte sau tarife, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, secțiunea Mers Tren Trafic Intern, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE sau să se adreseze personalului  din stații.

 Rutele pe care se vor înregistra întârzieri sunt pe raza Regionalelor CF București, Craiova, Timișoara, Iași, Galați și Brașov.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite