Ce spune Dan Vîlceanu despre creşterea pensiilor şi a salariilor VIDEO

0
0
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, a răspuns marţi câtorva întrebări privind creşterea pensiilor şi a salariilor, inclusiv a corelării acestuia din urmă cu coşul zilnic de consum.

Întrebat dacă ia în calcul majorarea pensiilor cu diferenţa de până la 40%, ţinând cpnt de faptul că s-a aprobat doar o majorare cu 14%, ministrul de Finanţe a afirmat: 

„Vom analiza, rămân la concluzia că acea lege (legea PSD care propunea majorarea cu 40%) era una care nu se putea aplica. Nu am votat-o, chiar am contestat la Curtea Constituţională. Nu angajăm bugetul statului la cheltuieli pe care nu le putem duce”.

În ceea ce priveşte salariul minim pe economie, despre care ministrul a părut a nu avea cunoştinţă cât rămâne după plata impozitului şi a contribuţiilor, ministrul a spus:

„Cât ar fi un salariu în regulă? Există o propunere în Parlament despre racordarea salariului minim la coşul de consum, doar că preţurile cresc constant. cred că salariile trebuie să rămână ca până acum”.

Citeşte şi:

Dan Vîlceanu: Vrem să eliminăm dosarul cu şină. Antreprenorii nu sunt infractori VIDEO

Ce spune ministrul Finanţelor despre banii avuţi pentru a-şi cumpăra un teren şi case la 22 de ani

Noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, a depus miercuri 18 august jurământul, după ce premierul Florin Cîţu a anunţat oficial propunerea de numire în funcţie, deşi Ludovic Orban votase împotriva desemnării lui, considerând că este o propunere care prezintă "riscuri".

Riscurile la care a făcut referire fostul prim-ministru ar putea avea legătură cu dosarul de evaziune fiscală de care este vizată firma care aparţine familiei sale, dosar din care oficialul a fost însă scos după ce s-a dispus clasarea pentru fapta care l-ar fi vizat. SC Trefo SRL,firma deţinută de mama lui Dan Vîlceanu, a încheiat doar anul trecut 20 de contracte cu CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia, companii deţinute de stat. Valoarea acestor contracte a fost în 2020 de 4,3 milioane d l ei, aproape un million de euro.

Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, propus pentru Ministerul Finanţelor, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara. Încă din anul doi de facultate, a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa.

Vîlceanu a intrat în politică încă de pe băncile facultăţii, în perioada 2006 – 2009 fiind preşedintele organizaţei de tineret a PSD Gorj. A părăsit Partidul Social Democrat în 2011, trecând la PDL, formaţiune în cadrul căreia a deţinut pe rând, la nivelul judeţului Gorj, funcţiile de secretar execuiv, prim-vicepreşedinte şi preşedinte. După fuziunea PDL cu PNL, Dan Vîlceanu a rămas la conducerea organizaţiei judeţene, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Este la al doilea mandat de deputat, el intrând prima oară în Parliament în 2016, odată cu Florin Cîţu, pe vremea când partidul era condus de Alina Gorghiu. Vîlceanu este membru al Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, în legislatura trecută el activând şi în Comisia de Muncă.

În legislatura 2016 – 2020 şi-a pus semnătura, în calitate de iniţiator, pe 107 propuneri legislative, iar anul acesta a semnat alte 9 iniţiative.

Potrivit declaraţiei de avere, Vîlceanu deţine două terenuri intravilane în comuna Runcu din judeţul Gorj, în suprafaţă de 26.356 de metri pătraţi şi alte două terenuri intravilane în Timişoara, în suprafaţă de 2.684 de metri pătraţi. De asemenea, are două case în aceeaşi comună Runcu şi un spaţiu commercial de 1.889 de metri pătraţi în Timişoara, de pe urma căruia a încasat anul trecut o chirie de 129.881 lei. Vîlceanu deţine şi un autoturism BMW Seria 5 vechi de 10 de ani şi are în conturi puţin peste 71.000 de lei. De asemenea, liberalul deţine şi titluri de stat în valoare de 731.501 lei. Soţia lui Dan Vîlceanu, Elena, este profesoară la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite