Case pasive, locuinţe inteligente de lux şi cartiere construite inclusiv cu infrastructură, la ediţia de toamnă a Târgului Imobiliarium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul Imobiliarium din Capitală, aflat la a doua ediţie, reuneşte pentru prima dată toate tipurile de case inteligente existente în România. Gama de oferte a târgului tehnologizat de locuinţe Imobiliarium variază de la conceptul de case verzi de lux, la proiectele rezidenţiale dezvoltate cu infrastructură completă. Târgul va avea loc în perioada 13-15 octombrie, la Băneasa Shopping City.

Oferta celor 84 de expozanţi care vin la Imobiliarium cu 10.000 de case şi apartamente conţine o paletă largă de abordări inedite. Iată câteva highlight-uri:

Amber Gardens este primul ansamblu rezidenţial cu locuinţe „verzi” de lux din România. Acestea au la bază principiile designului bioclimatic şi respectă cel mai performant standard energetic din lume, cel al unei case pasive. Dominat de spaţii verzi şi drumuri largi, Amber Gardens cuprinde aproximativ 50 de vile „verzi” de lux, individuale, cu un design modern. Concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanţă, locuinţele consumă cu 90% mai puţină energie faţă de o casă convenţională. Complexul are şi spaţii de joacă, teren de tenis şi handbal, precum şi staţie de încărcare pentru maşinile electrice.

Amber Gardens se află în imediata apropiere a pădurii Băneasa, într-o zonă liniştită, la o distanţă de 4 kilometri de şcolile şi grădiniţele private şi publice din partea de nord a Capitalei, având şi acces la transportul public în comun.

Toate vilele din cadrul Popasului Residence includ sistemul de casă inteligentă, în care luminile, caloriferele, aparatele de aer condiţionat, jaluzelele, sistemele de alarmă şi aparatele electrocasnice vor interacţiona şi vor putea fi controlate de la distanţă prin telefonul mobil. Sistemul de casă inteligentă a fost integrat cu succes la nivelul întregului complex. Acesta este menit să uşureze viaţa utilizatorului şi, în acelaşi timp, să eficientizeze consumul de energie al locuinţei. Prin intermediul acestuia, puteţi deţine control complet asupra tuturor funcţiilor din vile.

Riverside este primul proiect rezidenţial din vestul Bucureştiului cu infrastructură completă, de calitate superioară, care oferă locatarilor acces direct la drumurile publice şi la Autostrada A1, precum şi racord la toate utilităţile integrate într-un proiect urbanistic unitar gândit pe termen lung. În Riverside, pe lângă multe alte facilităţi, toate proprietăţile beneficiază de un sistem centralizat de canalizare cu staţie de epurare proprie, instalaţie stradală de stingerea incendiilor, conexiuni la energie electrică, gaze naturale şi fibră optică.

Satul Scandinav, cel mai nou proiect rezidenţial de lux din România, amplasat în zona Snagov, este compus în totalitate din case active, caracterizate prin consum redus de energie. Unicitatea ansamblului rezidenţial este dată de spaţiile de agrement şi relaxare: piscină, saună, jacuzzi, teren de sport multifuncţional, parc de relaxare, zonă de barbeque, zonă de petrecere, alee tip ponton pe marginea canalului care face legătura cu lacul Snagov şi Pădurea Băneasa. Casele Satului Scandinav sunt dotate cu sisteme de pompe de caldură aer-aer respectiv aer-sol care sunt conectate la panouri fotovoltaice, ce generează energia necesară funcţionării acestora, astfel încât costurile lunare pentru funcţionare să ajungă cât mai aproape de 0.

Între 13-15 octombrie, pe o suprafaţă de 3000 mp, în parcarea centrală de la Băneasa Shopping City, expoziţia tehnologizată de real-estate aduce peste 10.000 de locuinţe de la 84 de expozanţi.

Cei peste 7.000 de vizitatori aşteptaţi vor avea şi în ediţia a doua posibilitatea de a viziona case şi apartamente din ofertele tuturor expozanţilor cu ajutorul ochelarilor de Realitate Virtuală (VR).

Intrarea este gratuită doar pentru persoanele care se înregistrează pe www.imobiliarium.ro, până joi, 12 octombrie, inclusiv. În perioada evenimentului, 13-15 octombrie, vizitatorii care nu deţin codul primit online vor plăti o taxă de 10 lei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite