Capcanele pe care să le eviţi înainte de a cumpăra un teren destinat construirii unui imobil

0
0

Care sunt aspectele juridice ce trebuie analizate înainte de a cumpăra un teren în scopul dezvoltării imobiliare, indiferent că e vorba de o casă, un bloc, un proiect de birouri? Horaţiu Brisc, avocatul fondator al Brisc Legal, birou de avocatură din Cluj-Napoca, sintetizează mai jos care sunt elementele ce trebuie urmărite cu atenţie înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare.

Pasul 1 – Verificarea extrasului de carte funciară 

Extrasul de carte funciară este documentul eliberat de biroul de carte funciară în raza căruia se află terenul vizat, pentru care au fost realizate şi înregistrate lucrările tehnice de cadastru, şi cuprinde date privitoare la titularul dreptului de proprietate, precum şi eventualele sarcini ce grevează imobilul în cauză.

Ideal este ca terenul sa aibă atribuit un număr cadastral suplimentar celui topografic. Atribuirea numărului cadastral presupune înscrierea imobilului în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară (informaţii digitale şi geometrice recepţionate în baza de date a OCPI – Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară) şi nu simpla înscriere în cartea funciară pe baza unui plan analogic sau pe hârtie. Astfel, existenţa unui număr cadastral ar trebui să garanteze stabilirea amplasamentului fără abateri. 

Citiţi continuarea articolului pe www.newmoney.ro

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite