Business Review: Guvernul român vrea parteneriat cu primul unicorn românesc, UiPath

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Oprea FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Radu Oprea FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Guvernul român intenţionează să încheie un parteneriat cu UiPath, lider global în automatizarea proceselor şi companie care a devenit primul unicorn românesc, pentru a automatiza procesele mai multor sisteme IT publice.

„Am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi vrem să găsim soluţii pentru a intra într-un parteneriat cu UiPath pentru a automatiza anumite sisteme IT publice. În prezent, ne gândim la idee. Apoi vom vorbi cu UiPath, care lucrează deja cu alte guverne şi credem că acest parteneriat nu poate fi decât benefic”, a declarat pentru Business Review Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Întrebaţi dacă sunt interesaţi de un parteneriat cu autorităţile din România, reprezentanţii UiPath au declarat pentru Business Review că, în măsura în care actorii din sectorul public românesc sunt interesaţi de automatizare, ei sunt pregătiţi să colaboreze.

Platforma UiPath este utilizată de numeroase agenţii guvernamentale americane prin intermediul parteneriatului companiei cu Deloitte Federal. În luna ianuarie, Deloitte a colaborat cu UiPath pentru a furniza servicii de automatizare a proceselor (Robotic Process Automation – RPA) pentru guvernul Statelor Unite.

„În ultimele 12 luni, am văzut semnale consecvente ale pieţei că agenţiile federale sunt pregătite să îmbrăţişeze RPA ca o modalitate de a îmbunătăţi îndeplinirea misiunilor. Lucrând cu UiPath, am fost capabili să demonstrăm cât de repede şi la preţuri accesibile RPA poate avea un impact asupra agenţiilor federale”, a declarat Marc Mancher, directorul Deloitte Consulting LLP.

În Europa, UiPath oferă în prezent asistenţă municipiului Trelleborg din Suedia.

Conform datelor furnizate de UiPath, până în prezent „automatizarea proceselor a condus la economii administrative de timp de nu mai puţin de 79% în departamentul de servicii sociale şi de 95% în departamentul pieţei muncii”.

UiPath este o companie specializată în dezvoltarea roboţilor software care automatizează procesele de luru în companii şi preiau astfel munca repetitivă de la angajaţi. Startup-ul este una dintre cele trei companii mari de pe întreg mapamondul pe acest segment al inteligenţei artificiale.

În primăvara acestui an, UiPath a primit o finanţare de 153 de milioane de dolari şi a devenit primul unicorn românesc, adică a ajuns să fie evaluată în urma acestei investiţii la 1 miliard de dolari. Astăzi, valoarea companiei, condusă de Daniel Dineş, CEO-ul companiei, şi de către Marius Tîrcă (CTO), este estimată la trei miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite