Volkswagen nu mai scapă de probleme: un mare producător de cipuri îi cere despăgubiri uriaşe

Volkswagen nu mai scapă de probleme: un mare producător de cipuri îi cere despăgubiri uriaşe

Producătorul german Volkswagen are noi probleme în instanţă, de data aceasta fiind chemat de un producător de cipuri, care-l acuză că i-a folosit brevetele fără a-i fi fost dat acordul, scrie Der Spiegel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fabricantul de componente electronice Bradcom a deschis în instanţă o plângere împotriva Volkswagen, legată de încălcarea unor brevete, solicitând despăgubiri de 1 miliard de dolari, precum şi întreruprea producţiei câtorva modele de automobile, informează Der Spiegel, citat de Mediafax.
 
Un purtător de cuvânt al Volkswagen a confirmat acţiunea şi a precizat că producătorul auto va lua măsurile necesare pentru a-şi proteja interesele.
 
Revista Spiegel, care a anunţat conflictul, precizează că este vorba de 18 brevete pentru componente pe care Volkswagen le foloseşte pentru sistemele de navigaţie şi divertisment care echipează unele automobile.
 
Anul acesta Bradcom a intentat acţiuni asemănătoare în justiţie în Statele Unite împotriva mai multor companii, printre care Toyota şi Panasonic.
 
Acţiunile în instanţă au fost deschise în oraşele Mannheim şi Muenster, Broadcom încercând să obţină oprirea provizorie a producţiei unor modele Volkswagen, Audi şi Porsche.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: