Pfizer face concedieri la centrul de distribuţie din Belgia şi transferă activităţile în România

Pfizer face concedieri la centrul de distribuţie din Belgia şi transferă activităţile în România

FOTO Shutterstock

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui punct de lucru să fie relocate în România. Sindicatele sunt revoltate de decizia grupului, mai ales că aceasta survine în plină pandemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor surse sindicale, aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi ai centrul de distribuţie din Zaventem (Belgia) ar urma să fie concediaţi. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti (România), scrie Agerpres, care citează cotidianul La Libre Belgique.
 
Sindicatele sunt şocate de anunţul făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.
 
"Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19", a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.
 
De cealaltă parte, conducerea companiei invocă optimizarea organizării. "Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse", a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.
 
Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi la patru locaţii:  Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ şi comercial), Puurs (centru de producţie) şi Zaventem (centru de distribuţie). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările