India ar putea deveni piaţa cu cea mai puternică cerere de cacao

India ar putea deveni piaţa cu cea mai puternică cerere de cacao

Foto: The Guardian

India ar putea deveni piaţa cu cea mai puternică cerere de cacao după ce cultivatorii au întâmpinat o stagnare a cererii de ciocolată în America de Nord şi Europa, transmite Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform prognozelor Organizaţiei internaţionale a producătorilor de cacao (ICCO), în 2018, consumul de dulciuri din ciocolată per capita în a doua cea mai populată ţară a lumii a fost la aproximativ 10% faţă de media global, informează Agerpres.
 
"India este singurul loc unde văd cu adevărat un potenţial uriaş când vine vorba de volumul consumului. Are deja o tradiţie când vine vorba de consumul de dulciuri, spre deosebire de China, şi este piaţa potenţială numărul unu în viitor", a declarat directorul executiv de la CCO, Michel Arrion.
 
În prezent, cultivatorii ingredientului din care se produce o gamă variată de dulciuri, caută noi pieţe unde să vândă mai multe produse, în condiţiile în care pieţele principale din SUA şi Europa au devenit saturate iar consumatorii migrează spre alimente mai sănătoase. 
 
În acelaşi timp, cererea în Asia, considerată cel mai important motor de creştere pentru cacao înaintea crizei Covid-19, ar urma să înregistreze doar o revenire modestă în acest an din cauza impactul negativ al pandemiei asupra cheltuielilor şi turismului.
 
Potrivit datelor ICCO, cererea anuală a Indiei pentru produse semipreparate din cacao utilizate la fabricarea de dulciuri, biscuiţi, îngheţată şi deserturi congelate ar urma să crească cu aproximativ 36% comparativ cu nivelul din 2018, până la 96.735 tone în 2023. 
 
Sursa citată menţionează că, interesul Indiei pentru ciocolată şi ritmul de creştere a consumului este la egalitate, dacă nu chiar mai puternic, decât în China, estima în luna ianaurie şi organizaţia Cocoa Association of Asia. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările