GE renunţă la vânzarea diviziei de electrocasnice către Electrolux

GE renunţă la vânzarea diviziei de electrocasnice către Electrolux

Actiunile companiei Electrolux au scăzut cu 14% după anunţul facut de GE

Grupul american General Electric a renunţat la vânzarea diviziei de electrocasnice către Electrolux, din cazul dificultăţilor întâmpinate în obţinerea acordului autorităţilor de reglementare, informaţie care a dus la scăderea acţiunilor companiei suedeze cu 14%, transmite Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Electrolux a anunţat într-un comunicat că regretă decizia General Electric, întrucât a propus Departamentului de Justiţie din Statele Unite măsuri care ar fi permis realizarea tranzacţiei.

Ambele companii au fost date în judecată de Departamentul de Justiţie pentru ca tranzacţia să nu aibă loc, din cauza îngrijorării legate de impactul asupra concurenţei şi preţurilor.

“Cu toate că suntem dezamăgiţi că achiziţia nu va fi finalizată, Electrolux are încredere că grupul are o capacitate mare de a continua să se dezvolte şi să îşi consolideze poziţia de producător global de aparatură electrocasnică”, a declarat în comunicat directorul general al companiei suedeze, Keith McLoughlin.

Autorităţile americane au dorit să blocheze preluarea diviziei de electrocasnice a GE de către Electrolux, pentru 3,3 miliarde de dolari, acuzând că va duce la creşterea preţurilor pentru maşinile de gătit.

Cazul Departamentului de Justiţie s-a concentrat pe echipamentele de bucătărie aflate la nivelul inferior al gamelor, de tipul celor incluse de constructori în casele nou construite sau al celor cumpărate de consumatori în marile magazine.

Electrolux, GE şi Whirlpool fabrică 90% din plitele şi cuptoarele vândute constructorilor şi administratorilor de proprietăţi din SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările