Electrolux va cumpăra divizia de electrocasnice a General Electric cu 3,3 miliarde dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul suedez Electrolux va cumpăra divizia de aparate electrocasnice a gigantului industrial General Electric pentru 3,3 miliarde de dolari, în încercarea sa de a reduce diferenţa faţă de Whirlpool, liderul pieţei.

Aceasta este cea mai mare achiziţie din istoria sa, potrivit Bloomberg.

„Această achiziţie întăreşte angajamentul nostru faţă de domeniul electrocasnicelor şi oferă Electrolux oportunitatea de a accelera investiţiile noastre în inovaţii şi creştere la nivel global“, a declarat Keith McLoughlin, directorul companiei suedeze.

Cumpărarea unităţii de electrocasnice a General Electric va duce la o creştere importantă a prezenţei Electrolux pe piaţa din Statele Unite, unde grupul Electrolux a întâmpinat recent probleme.

Electrolux va putea folosi mărcile General Electric, Hotpoint şi GE Monogram. Electrolux utilizează propriul brand, dar şi mărcile Zanussi, Frigidaire şi AEG. 

Unitatea de electrocasnice a General Electric a înregistrat vânzări de 5,7 miliarde de dolari anul trecut, adică 4% din veniturile totale ale conglomeratului.

Jeffrey Immelt, directorul executiv al General Electric, încearcă să reorienteze cea mai mare companie industrială a lumii către activităţi cu marje de profit mai mari.

General Electric a convenit recent preluarea diviziilor energetice ale Alstom, iar anul trecut a cumpărat producătorul de echipamente petroliere Lufkin.

Mai puteţi citi: 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite