FT: Băncilor occidentale li se poate permite să vândă afaceri în Rusia, ruşilor sancţionaţi. Ei au în vedere şi o opţiune de schimb de active

FT: Băncilor occidentale li se poate permite să vândă afaceri în Rusia, ruşilor sancţionaţi. Ei au în vedere şi o opţiune de schimb de active

Foto: Shutterstock

Băncile occidentale discută cu autorităţile naţionale de reglementare posibilitatea de a-şi vinde afacerea în Federaţia Rusă persoanelor fizice sau juridice supuse sancţiunilor şi iau în considerare şi opţiunea unui schimb de active. Acest lucru a fost raportat de Financial Times (FT) pe site-ul său, duminică, citând surse informate .

Ştiri pe aceeaşi temă

"Dacă nu poţi vinde nimic unei persoane de pe lista de sancţiuni, atunci care este singura opţiune rămasă? Du-te şi vorbeşte cu oamenii care impun sancţiuni", un reprezentant al uneia dintre bănci care ia în considerare vânzarea activelor lor ruseşti a spus publicaţiei, că am putea vinde activele unei persoane sau unei entităţi sancţionate dacă îndeplinesc anumite criterii. Probabil că nu vom face asta, dar am discutat despre această opţiune, avem ocazia să discutăm despre aceste lucruri şi ar trebui să explorăm toate opţiunile.”

Publicaţia mai indică faptul că băncile pot negocia cu cumpărătorii ruşi care au o afacere în Occident, schimbul de active. În acest context sunt menţionate VTB şi Sberbank, dar ambele bănci sunt sancţionate. Totodată, potrivit surselor publicaţiei, atât banca americană Citigroup, cât şi cea mai mare bancă italiană UniCredit caută în prezent oportunităţi de a încheia tranzacţii cu instituţii financiare ruse care nu au fost afectate de sancţiuni şi consideră această opţiune pentru fi de preferat.

FT mai raportează că UniCredit a refuzat o ofertă de cumpărare a afacerii sale în Rusia a grupului Interros al lui Vladimir Potanin, care nu se află pe listele de sancţiuni ale UE, SUA şi Marea Britanie. Niciuna dintre părţi nu a comentat oficial publicarea acestor informaţii.

Săptămâna trecută, Financial Times a raportat că băncile americane şi europene se pregătesc să sufere pierderi de peste 10 miliarde de dolari dacă îşi reduc activităţile în Rusia sau părăsesc complet piaţa rusă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările