INTERVIU EXCLUSIV Günther Oettinger, comisarul european pe Energie, despre dependenţa Europei de gazul rusesc

INTERVIU EXCLUSIV Günther Oettinger, comisarul european pe Energie, despre dependenţa Europei de gazul rusesc

Comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger

Aflat la summitul dedicat sectorului energetic european, desfăşurat între 24 şi 25 aprilie la Bucureşti, comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, a discutat despre noile provocări generate de criza ucraineană, într-un interviu în exclusivitate pentru Adevărul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dependenţa Europei de gazul rusesc este unul dintre subiectele cele mai controversate, fiind considerată o vulnerabilitate a UE în faţa Moscovei. 

Preşedintele francez Francois Hollande şi premierul polonez Donald Tusk au prezentat, joi, la Paris, o iniţiativă comună pentru crearea unei „comunităţi europene a energiei". 

Trebuie „să ne asigurăm că Europa poate fi mai independentă, mai coerentă, mai solidară în politica energetică", a subliniat şeful statului francez într-o declaraţie comună la Elysee, cu referire la dependenţa mare a unor state europene de gazul rusesc, evidenţiată de criza din Ucraina.

Cum se văd însă toate aceste iniţiative din perspectiva Bruxelles-ului? Urmăriţi declaraţiile comisarului european pentru Energie, Günther Oettinger, oferite în exclusivitate publicaţiei „Adevărul“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: