Eoliana viitorului: olandezii au inventat o turbină SF, fără pale, care produce energie din mişcarea picăturilor de apă printr-un câmp electric

Eoliana viitorului: olandezii au inventat o turbină SF, fără pale, care produce energie din mişcarea picăturilor de apă printr-un câmp electric

Eoliana olandeză va avea 174 de metri şi se estimează că va deveni o atracţie turistică în portul Rotterdam

Olandezii au inventat o turbină eoliană care numai a turbină nu arată: fără pale şi cu un design futurist, aceasta foloseşte pentru generarea de energie curgerea stropilor de apă electrizaţi printr-un câmp electric.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numită „Moara de vânt olandeză“, aceasta este o idee ambiţioasă dezvoltată sub umbrela Dutch Windwheel Corporation, un consorţiu de companii din Rotterdam, scrie PhysOrg. Acestea sunt BLOC , DoepelStrijkers şi Meysters. 
 
Tehnologia folosită de această nu are nimic în comun cu generarea actuală de electricitate prin intermediul vântului. 

Mai exact, se foloseşte o tehnologie numită 
EWICON, al cărui nume vine de la „Electrostatic WInd energy CONverter“, un acronim pentru convertirea electrostatică a energiei vântului. 

 
Electricitatea se produce prin mişcarea moleculelor de apă printr-un câmp electric. Designul acesteia seamănă cu o sferă acoperită de două inele de oţel şi sticlă. Acestea vor fi fixate pe o fundaţie, care va fi în totalitate sub construcţie, astfel că „morişca olandeză“ pare că pluteşte pe apă. 
 
În interior, se regăsesc apartamente, camere de hotel, un restaurant şi magazine. "Eoliana" va avea 174 de metri înalţime Apa de ploaie căzută este filtrată şi apoi dată înapoi în mediu curată. Iar din gunoaiele rezidenţilor este produs biogaz.
 
Neavând pale, aceasta şi prietenoasă cu păsările.
 
Cantitatea de energie produsă depinde de viteza vântului, numărul de picături de apă, electrizarea acestora şi intensitatea câmpului electric.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările