BMW, Daimler şi Volkswagen, amendate în Germania pentru formarea unui cartel

BMW, Daimler şi Volkswagen, amendate în Germania pentru formarea unui cartel

Autoritatea antitrust din Germania a anunţat că a aplicat o amendă totală de 100 de milioane de euro principalilor producători auto ai ţării – BMW, Daimler şi Volkswagen – pentru că au format un cartel în scopul de a cumpăra oţel, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acesteia, în perioada 2004 – 2013, companiile s-au întâlnit în mod regulat cu producătorii de oţel şi alte firme din lanţul de aprovizionare, pentru a discuta o creştere uniformă a preţului plătit pentru achiziţionarea oţelului. Preţurile ilicite care au rezultat de pe urma formării cartelului au fost plătite cel puţin până în 2016, au precizat oficialii de la Berlin.
 
Cei trei producători auto au acceptat amenda. BMW va plăti 28 de milioane de euro, în timp ce Daimler va achita 23,5 de milioane de euro.
 
Volkswagen, cel mai mare producător auto german, nu a dorit să dea publicităţii valoarea amenzii dar a salutat încheierea anchetei şi clarificările legale apărute.
 
Autoritatea antitrust a precizat că preţurile de achiziţie ale produselor din oţel care au făcut obiectul cartelului reprezintă mai puţin de 1% din valoarea finală a maşinii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările