Autorităţile din SUA extind investigaţiile în scandalul Volkswagen. Procuratura a intrat pe fir, ca şi Comisia Federală pentru Comerţ

Autorităţile din SUA extind investigaţiile în scandalul Volkswagen. Procuratura a intrat pe fir, ca şi Comisia Federală pentru Comerţ

Volkswagen a dotat 11 milioane de autovehicule vândute la nivel global cu softuri care trişează la testele de emisii

Procuratura din Detroit şi biroul de fraude al Departamentului de Justiţie din SUA s-au alăturat investigaţiei federale împotriva Volkswagen în scandalul manipulării testelor de poluare, semnalând intenţia autorităţilor de a urmări mai multe piste pentru acuzaţii penale.

Numărul instituţiilor federale implicate în cazul Volkswagen sugerează că investigaţia ar putea duce la inculparea companiei şi a angajaţilor săi pentru delicte pornind de la poluare şi până la înşelarea autorităţilor şi a clienţilor, relatează Wall Street Journal.
 
Comisi Federală pentru Comerţ (FTC) investighează, la rândul ei, grupul pentru publicitate frauduloasă, cu accent pe afirmaţii înşelătoare referitoare la emisii.
 
Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze despre evoluţia investigaţiei, afirmând doar că producătorul auto colaborează în toate investigaţiile oficiale. Reprezentanţii Departamentului de Justiţie au refuzat să comenteze.
 
Implicarea procurorului din Detroit, Barbara McQuade, semnalează că biroul acestuia ar putea avea un rol semnificativ în acest caz major.
McQuade are reputaţia de a fi un procuror agresiv, câştigând un proces de corupţie împotriva fostului primar al oraşului Detroit, Kwame Kilpatrick.
 
În investigaţiile mari, cum este cazul Volkswagen, procurorul de caz este desemnat de Departamentul de Justiţie.
 
Volkswagen a recunoscut că 11 milioane de maşini diesel vândute de grup la nivel mondial au fost dotate cu softuri care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor.
 
Grupul german va lansa anul viitor o campanie de rechemare în service a automobilelor implicate. Din total, 8,5 milioane sunt în Uniunea Europeană.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările