VIDEO Afaceri cu insule: moştenitoarea magnatului Aristotel Onassis vinde insula grecească Skorpios unui miliardar rus

VIDEO Afaceri cu insule: moştenitoarea magnatului Aristotel Onassis vinde insula grecească Skorpios unui miliardar rus

Skorpios, cunoscută ca insula privată a miliardarului Aristotel Onassis, va fi vândută de nepoata acestuia, Athina Onassis FOTO greece.greekreporter.com

Athina Onassis, moştenitoarea magnatului Aristotel Onassis, s-a înţeles cu un miliardar rus pentru vânzarea insulei greceşti Skorpios, evaluată la peste 200 de milioane de dolari şi pe care sunt înmormântaţi bunicul Aristotel, precum şi mama şi unchiul Athinei, potrivit presei elene.

 

Potrivit unor informaţii din presa din Grecia, contractele pentru insula cumpărată de Aristotel în urmă cu peste 50 de ani se află în lucru la două firme de avocatură din Elveţia şi Atena, iar părţile sunt pregătite să semneze, scrie portalul Greek Reporter, citat de Mediafax.
 
Skorpios este cunoscută ca insula privată a miliardarului Aristotel Onassis, decedat în 1975. Onassis a cumpărat Skorpios în 1962 pentru 3 milioane de drahme greceşti. Insula a intrat în atenţia internaţională după ce a găzduit nunta acestuia cu fosta Primă Doamnă a SUA Jacqueline Kennedy în octombrie 1968. 
 
În urma atenţiei mediatice intense, deţinerea unei insule private a devenit rapid unul dintre cele mai semnificative simboluri ale bogăţiei şi statutului social.
 
 
La moartea lui Aristotel, insula a trecut în moştenirea fiicei acestuia, Christina, iar ulterior către fiica acesteia, Athina Roussel - Onassis. Aristotel, fiul acestuia Alexander şi fiica Christina sunt înmormântaţi pe insulă.
 
Potrivit Greek Reporter, există puţine informaţii, dar se consideră că Athina Onassis petrecea foarte puţin timp pe Skorpios.
 
Insula este împădurită cu peste 200 de specii de copaci, aduşi de Onassis pe insula odată pustie. De asemenea, insula are şi mai multe plaje, cea mai cunoscută fiind East Beach, pentru care Onassis a adus special nisip de pe insula Salamis.
 
Printre celebrităţile care s-au arătat în trecut interesate de cumpărarea insulei se numără Madonna şi Bill Gates.
 
Valoarea tranzacţiei nu este cunoscută, dar publicaţiile financiare estimează insula privată la peste 200 de milioane de dolari.
 
În martie, presa internaţională a scris că emirul Qatarului, şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a cumpărat şase insule greceşti din Marea Ionică de la proprietari privaţi, unde vrea să construiască palate pentru cei 24 de copii şi cele trei soţii. Insulele au costat 8,5 milioane de euro, iar tranzacţia a fost perfectată după 18 luni din cauza birocraţiei din Grecia.
 
Emirul a încercat anterior să cumepere Insula Skorpios. Tranzacţia a picat deoarece Athina Onassis a refuzat să lase din preţ.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările