Şefa FMI, mesaj către liderii G20: Menţineţi măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri şi angajaţi! Nu am depăşit perioada critică

Şefa FMI, mesaj către liderii G20: Menţineţi măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri şi angajaţi! Nu am depăşit perioada critică

Kristalina Georgieva FOTO EPA-EFE

Kristalina Georgieva, director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a cerut liderilor celor mai puternice state reunite în G20 să menţină măsurile de stimulare ale guvernelor lor deoarece economia globală „nu a depăşit perioada critică”, transmite Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Subliniez că nu a fost depăşită perioada critică în actuala criză. De acum înainte, cooperarea va fi şi mai importantă”, a afirmat Georgieva într-o şedinţă virtuală a G20, cerând liderilor G20 să menţină măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri şi angajaţi „până la încheierea crizei sanitare”.

 „Ele nu trebuie retrase prematur. De asemenea, este momentul pentru a pregăti investiţii sincronizate în proiecte de infrastructură ecologică şi digitală pentru a stimula redresarea economiei şi pentru îndeplinirea obiectivelor climatice”, a explicat directorul general al Fondului Monetar Internaţional.

Luna trecută, FMI a estimat că economia mondială se va contracta cu 4,4% în 2020, urmând să înregistreze o creştere de 5,2% în 2021.

De asemenea, Kristalina Georgieva a cerut implementarea rapidă şi eficientă a noului cadru stabilit de G20 pentru suspendarea plăţilor aferente serviciului datoriei celor mai sărace ţări din lume, dar a avertizat că şi alte state au nevoie de ajutor.

Noul program anunţat duminică de liderii G20 permite un moratoriu temporar al serviciului plăţilor datoriilor pentru 73 de ţări cu venituri extrem de scăzute, mai arată Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările