Borc: Cei care au luat credite în franci pentru a face afaceri bune nu trebuie avantajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Costin Borc spune că cei care au luat credite în lei şi plătesc ratele la timp sunt defavorizaţi FOTO Eduard Enea
Vicepremierul Costin Borc spune că cei care au luat credite în lei şi plătesc ratele la timp sunt defavorizaţi FOTO Eduard Enea

Guvernul susţine un punct de vedere echilibrat, care să ia în calcul cazurile sociale şi să corecteze eventualele abuzuri ale băncilor, dar cei care au luat credite în franci nu trebuie să beneficieze de un avantaj nemeritat, dacă s-au împrumutat cu bună ştiinţă,  pentru a face afaceri mai bune, a scris astăzi pe facebook vicepremierul Costin Borc.


El a mai spus că este „grav" că se ajunge în situaţia în care cei care au luat credite în lei şi plătesc la timp ratele sunt "clar defavorizaţi".

„Ieri, toată seara, au avut loc discuţii aprinse pe marginea conversiei creditelor luate în CHF. Guvernul susţine un punct de vedere echilibrat, care să ia în calcul cazurile sociale şi să corecteze eventualele abuzuri ale băncilor, dar care să nu dea un avantaj nemeritat celor care au luat cu bună ştiinţă credite în CHF pentru a face afaceri mai bune”, a scris asătzi Borc, pe facebook.

„Toate cazurile sociale, ale celor care nu pot plăti nişte credite pe care le-au luat pentru a avea o locuinţă ceva mai bună, trebuie rezolvate. Şi băncile care au profitat de neştiinţă sau de lipsa de informare a acestor clienţi trebuie să găsească soluţii pentru ei", a completat vicepremierul.
 
„Ce mi se pare grav este că ajungem în situaţia în care cei care au luat credite în lei, au fost precauţi, au plătit şi plătesc ratele la timp sunt clar defavorizaţi în faţa celor care au vocea mai puternică. Au fost ieri parlamentari care au apreciat poziţia Guvernului şi au sprijinit-o în discuţiile din comisie. Dar sunt şi alţi parlamentari, teoretic apropiaţi de ideile Guvernului, care, prin poziţia lor, nu fac decât să spună că e mai bine să fii şmecher şi cu gură mare, decât corect, muncitor şi să respecţi regulile", adaugă vicepremierul Costin Borc.
 
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole, marţi, Legea conversiei creditelor din franci elvenţieni în lei la cursul istoric, însă proiectul nu a mai fost supus votului final din cauza lipsei de cvorum.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite