Boeing a livrat 26 de avioane în ianuarie, datorită revenirii în serviciu a aeronavelor 737 MAX

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Boeing a livrat 26 de avioane în ianuarie, datorită revenirii în serviciu a aeronavelor 737 MAX, după o perioadă de 20 de luni în care au fost consemnate la sol. Compania a atras şi patru comenzi pentru avioanele de transport de mărfuri 747-8, transmite Reuters.

Livrările de avioane MAX sunt considerate esenţiale pentru redresarea financiară a Boeing în 2021, după scăderea puternică a cererii pentru avioanele de dimensiuni mari, care sunt mai profitabile, din cauza crizei coronavirusului.

Boeing, care înregistrează veniturile după ce expediază avioanele, a anunţat că luna trecută a predat 21 de avioane 737 MAX, alături de un avion militar P8 şi patru avioane de dimensiuni mari, altele decât 787 Dreamliner, din care nu a făcut nicio livrare pentru a treia lună consecutiv.

În luna decembrie, Boeing a livrat 39 de avioane, dar în ianuarie anul trecut numai 13, din cauza consemnării la sol a aeronavelor MAX. În ianuarie 2019, Boeing a livrat 46 de avioane.

Inspecţiile intense legate de defectele de fabricaţie descoperite recent au amplificat întârzierile provocate de Covid-19 pentru avioanele 787, care sunt pe locul al doilea în privinţa generării de venituri pentru Boeing, după 737 MAX.

După livrările din ianuarie, Boeing ar mai avea în stoc circa 400 de avioane 737 MAX, faţă de 450 în noiembrie, când autorităţile de reglementare americane au dat undă verde pentru reluarea livrărilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite