Bloomberg: Un tanc petrolier cu 1 milion de barili de petrol se îndreaptă din Emiratele Arabe Unite către Europa, pentru prima dată în ultimii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Petrolierul Moscow Spirit, închiriat de compania franceză TotalEnergies, navighează spre vest, traversând Marea Mediterană.

Pentru prima dată în ultimii doi ani, Emiratele Arabe Unite (EAU) au început să furnizeze petrol pe piaţa europeană, unde cumpărătorii refuză treptat să importe energie din Rusia. Bloomberg a ajuns la această concluzie după ce a analizat datele de urmărire ale navelor maritime.

Tancul petrolier Moscow Spirit, închiriat de compania franceză TotalEnergies, se îndreaptă spre vest, traversând Marea Mediterană, a informat marţi Bloomberg. La bordul tancului se află aproximativ 1 milion de barili de petrol din Emiratele Arabe Unite, care, după cum sugerează agenţia, ar trebui să fie livraţi într-unul dintre porturile europene.

În plus, un alt tanc închiriat de TotalEnergies ar trebui să livreze un lot mare de petrol din Emiratele Arabe Unite către Egipt, unde va intra în conducta care leagă terminalul Ain Sokhna, situat la Marea Roşie, cu portul mediteranean Sidi Kerir. Agenţia susţine că acest lot este probabil să ajungă şi în Europa.

Refuzul Europei de a apela la furnizorii ruşi de energie a început să fie discutat activ odată cu începerea operaţiunii militare a Federaţiei Ruse în Ucraina. Pe 4 mai, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, care include un embargo amânat asupra livrărilor de petrol ruseşti. Potrivit acesteia, CE este în favoarea interzicerii importului de ţiţei din Rusia în UE în şase luni şi a importului de produse petroliere începând cu 2023. În acelaşi timp, CE a propus să permită Ungariei şi Slovaciei să achiziţioneze petrol rusesc până la sfârşitul anului 2024.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite