Bloomberg: Apple renunță la dezvoltarea propriei mașini electrice

0
Publicat:

Compania a decis să se concentreze pe dezvoltarea tehnologiilor AI, scrie agenția de știri.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Gigantul tehnologic Apple a decis să renunțe la ideea de a-și crea propria mașină electrică și să reducă toate investițiile în această direcție, concentrându-se pe dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială (AI), a relatat Bloomberg, citând surse.

Potrivit informațiilor acestora, decizia de închidere a proiectului, la care se lucrează de aproximativ 10 ani, a fost anunțată în cadrul companiei, marți, de 2 mii de angajați care s-au implicat în acest domeniu.

După cum notează agenția, mulți angajați ai echipei Special Projects Group, care au lucrat la crearea unei mașini electrice, vor fi transferați la divizia pentru dezvoltarea IA generativă; acest domeniu devine din ce în ce mai prioritar în companie.

Specialiștii Apple au început să lucreze la proiect în 2014, iar în 2021 au vorbit despre posibilitatea finalizării acestuia în următorii cinci-șapte ani. Conceptul presupunea că mașina electrică nu ar avea volanul și pedalele obișnuite; pentru a asigura siguranța traficului într-un astfel de vehicul, a fost dezvoltat un sistem complex de mecanisme auxiliare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite