Bloomberg: Antreprenorul rus Rybolovlev a pierdut procesul cu Sotheby's. Casa de licitații nu „umflă” artificial prețul operelor de artă

0
Publicat:

Miliardarul a acuzat casa de licitații că ajută la umflarea prețurilor la operele de artă, transmite agenția.

Imagine de la o licitație. Foto: Arhiva Adevărul
Imagine de la o licitație. Foto: Arhiva Adevărul

Omul de afaceri rus Dmitri Rybolovlev a pierdut un proces împotriva casei de licitații Sotheby's, pe care miliardarul a acuzat-o că a contribuit la umflarea prețurilor la operele de artă, a relatat agenția rusă de știri Bloomberg. După cum notează agenția, juriul a decis în favoarea Sotheby's cu privire la toate punctele care au fost ridicate în procesul civil. Rybolovlev a acuzat casa de licitații că i-a ajutat pe comercianții de artă să umfle prețurile la obiectele de artă pe care miliardarul le-a achiziționat.

Potrivit Bloomberg, reclamantul a susținut că în decurs de mai bine de 10 ani a achiziționat 38 de opere de artă de la un dealer de artă pentru 2 miliarde de dolari. Rybolovlev crede că a plătit în plus cu peste 1 miliard de dolari și a cerut comerciantului de artă să-i returneze acești bani. .

Procesul, intentat la tribunalul federal din Manhattan, l-a acuzat pe retailer că „oferă asistență specifică în comiterea celei mai mari fraude de artă din istorie”. Aceasta include pictura „Salvatorul lumii” de Leonardo da Vinci, pe care Rybolovlev a cumpărat-o pentru prima dată de la un dealer de artă pentru 128 de milioane de dolari, însă, în noiembrie anul trecut, rusul a scos tabloul la licitația Christie’s din New York. Pictura a fost vândută pentru un record de 450,3 milioane de dolari, adică de aproximativ 3,5 ori mai mult decât prețul pentru care Rybolovlev a achiziționat-o. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite