Wi-Fi gratuit în spaţiile publice din România, pe bani europeni. Cum se pot înscrie primăriile

Wi-Fi gratuit în spaţiile publice din România, pe bani europeni. Cum se pot înscrie primăriile

Municipalităţile din România pot cere finanţare de la Uniunea Europeană pentru a instala Wi-Fi gratuit în spaţiile publice. Oficialii europeni sfătuiesc primăriile să depună candidatura cât mai rapid, deoarece banii se acordă pe principiul „primul sosit, primul servit“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai precis, Comisia Europeană lansează prima cerere de proiecte prin programul „WiFi4EU“, prin care şi municipalităţile din România vor putea solicita finanţare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Vor fi acordate bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de municipalităţi din Uniunea Europeană.

Pentru a solicita finanţare, municipalităţile trebuie să urmeze câţiva paşi simpli:

să fie deja înregistrate pe platforma online wifi4eu.eu, sau să se înregistreze aici până în 7 noiembrie, ora 14.00;

odată cu deschiderea oficială a cererii de proiecte, în perioada 7 noiembrie ora 14.00 – 9 noiembrie ora 18.00, să se conecteze şi să depună candidatura pe wifi4eu.eu;

având în vedere interesul foarte ridicat pentru program, selecţia se va face pe principiul „primul sosit, primul servit“, motiv pentru care candidatura trebuie depusă cât mai rapid în intervalul respectiv.

Până acum, la nivelul Uniunii Europene, s-a înscris una din cinci municipalităţi. În următorii doi ani, vor mai urma alte trei cereri de proiecte.

Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi în spaţii publice precum parcurile, pieţele şi clădirile publice, bibliotecile, muzeele şi centrele de sănătate, peste tot în Europa. În total, până în 2020, vor fi alocate 120 milioane de euro pentru până la 8.000 de municipalităţi din UE.

Reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal. Finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: