Rezervele valutare ale BNR au scăzut în ultima lună. La ce nivel se situează rezerva de aur

Rezervele valutare ale BNR au scăzut în ultima lună. La ce nivel se situează rezerva de aur

Rezervele valutare administrate de BNR au scăzut cu 461 milioane euro în martie, la 32,03 miliarde euro, în mare parte din cauza plăţii unei părţi din datoria externă, în timp ce rezerva de aur s-a menţinut la acelaşi nivel.

Statistica BNR priveşte datele pe luna martie, comparativ cu cele din luna februarie 2019.
 
Potrivit acesteia, la 31 martie, rezervele valutare administrate de banca centrală erau de 32,03 miliarde euro, cu 461 milioane euro mai mici faţă de cele înregistrate în 28 februarie.
 
În 28 februarie, rezervele valutare administrate de banca centrală erau de 32,491 miliarde de euro, cu 569 milioane euro mai mari faţă de cele înregistrate în 31 ianuarie.
 
În martie, au fost intrări de 997 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.
 
Totodată, au fost ieşiri de 1,458 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice şi a altor obligaţii externe denominate în valută (436 milioane euro) şi altele.
 
În ceea ce priveşte rezerva de aur, aceasta s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea rezervei de aur s-a situat la 3,835 miliarde euro.
 
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2019 au fost de 35,865 miliarde euro, faţă de 36,364 miliarde euro la 28 februarie 2019.
 
Plăţile scadente în luna aprilie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 1,208 miliarde euro.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: