Revolut lansează „Revolut Junior” în România. Cum pot controla părinţii cheltuielile copiilor

Revolut lansează „Revolut Junior” în România. Cum pot controla părinţii cheltuielile copiilor

Foto Revolut

Revolut, platforma financiară globală cu peste 12 milioane de utilizatori în întreaga lume, lansează astăzi Revolut Junior, un cont pentru copiii din România, precizând şi cum poate fi gestionat acesta de către părinţi sau tutori.

Noul produs, de care pot beneficia clienţii Metal şi Premium din România, este o aplicaţie pentru gestionarea banilor dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani şi părinţilor acestora, care a fost deja lansat cu succes în luna martie în Marea Britanie.
 
Revolut Junior îşi propune să promoveze obiceiurile sănătoase de gestionare a banilor de la o vârstă fragedă şi în parametri siguri, totul sub îndrumarea unui adult responsabil. Conturile Revolut Junior pot fi create doar de către un părinte sau un tutore legal care deţine un cont Revolut. Contul oferă funcţionalităţile şi experienţa necesare pentru a-i ajuta pe tineri să obţină abilităţile financiare de care au nevoie înainte de a deveni independenţi financiar.
 
Produsul are trei componente principale:
 
1. O aplicaţie nouă, Revolut Junior, creată pentru copii, prin intermediul căreia aceştia îşi pot gestiona soldul şi pot primi alerte referitoare la tranzacţii.
2. O secţiune nouă în cadrul aplicaţiei Revolut, creată special pentru părinţi şi tutori, care le permite să gestioneze modul în care copiii lor cheltuie bani.
3. Un card Revolut Junior pentru copii, cu un design exclusiv.
 
Prin folosirea propriului cont Revolut părinţii vor putea să gestioneze sumele de bani alocate copiilor, precum şi fondurile proprii, totul dintr-un loc sigur, ceea ce oferă o soluţie integrată de management financiar pentru întreaga familie.. Aceasta include şi faptul că părinţii vor putea transfera instantaneu bani către contul copiilor şi vor putea accesa soldul şi tranzacţiile acestora.
 
În plus, părinţii pot primi notificări prin care să fie anunţaţi de modul în care copilul lor cheltuie bani. Produsul include setări de siguranţă care le permit părinţilor să controleze funcţionalităţile cardului şi tranzacţiile precum plăţile online.
 
Pe parcursul anului vor fi adăugate noi funcţionalităţi, printre care se numără: posibilitatea de a stabili o alocaţie lunară, sarcini şi obiective cu caracter financiar, opţiuni de economisire, rapoarte de cheltuieli, limite de cheltuire şi noţiuni de educaţie financiară care îi vor ajuta pe copii să îşi dezvolte abilităţile financiare. Fiecare funcţionalitate este creată în aşa fel încât să implice atât părinţii, cât şi copiii, facilitând astfel dialogul constant în familie.
 
„Vrem să îi ajutăm pe copii să dezvolte abilităţi financiare, aşa că suntem mândri să lansăm acest produs în România şi în alte ţări din Europa. Conversaţiile despre bani încep, de obicei, acasă şi considerăm că aceste abilităţi sunt obţinute pas cu pas, prin experienţă şi cu ajutorul părinţilor şi al tutorilor. Revolut Junior “creşte” odată cu copiii, până în momentul în care aceştia împlinesc 18 ani şi îşi pot crea un cont Standard, astfel încât, odată ajunşi independenţi, să aibă educaţia şi abilităţile financiare necesare pentru a evita posibile greşeli costisitoare”, a declarat Aurelien Guichard, Product Owner pentru Revolut Junior.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: