Preţurile au crescut cu 2,2%, în octombrie. Cele mai mari scumpiri

Preţurile au crescut cu 2,2%, în octombrie. Cele
mai mari scumpiri

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,2% în luna octombrie, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea preţurilor au fost condusă de mărfurile alimentare, care s-au scumpit cu 4,34% faţă de octombrie 2019, în timp ce mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,60%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 2,85%. Faţă de septembrie au existat scumpiri uşoare la mărfurile alimentare, cele nealimentare şi servicii.

Cele mai mari scumpiri faţă de finalul anului trecut  au avut loc la fasole (17%), servicii poştale (12%), citrice (11%), fructe şi făină (7%), ţigări (6%) şi carne (5%).

În top scumpiri se regăsesc şi produsele de igienă şi cosmetică (5%), brânza (5%), preparatele din carne (4%) şi pâinea (4%).

În schimb, cartofii s-au ieftinit considerabil, cu 30%, benzina este cu 9% mai ieftină, iar preţurile au mai scăzut şi la bilete de avion (8%), legume şi conserve de legume (5%), gaze (3%) şi energie electrică (2%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările