Pensiile au crescut şi în luna mai: cele de rând cu 1 leu, cele speciale cu 15 lei. Foştii magistraţi primesc 18.180 de lei. Cu cât au crescut cele ale parlamentarilor

Pensiile au crescut şi în luna mai: cele de rând cu 1 leu, cele speciale cu 15 lei. Foştii magistraţi primesc 18.180 de lei. Cu cât au crescut cele ale parlamentarilor

Pensiile de rând au crescut în luna mai cu un singur leu faţă de luna precedent, majorările lunare ale pensiilor special fiind de circa 15 lei, în cazul magistraţilor şi al personalului auxiliar din instanţe creşterile fiind de 30 de lei, respective 32 de lei.

Potrivit datelor publicate de Casa Naţională de Pensii Publice, în luna mai s-au plătit pensii special pentru foştii magistraţi în medie de 18.180 de lei, cu 30 de lei mai mult decât în luna aprilie. Din această sumă fabuloasă, de 7,7 ori mai mare decât salariul minim brut pe economie, 16.697 de lei sunt viraţi din bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de toţi românii.
 
A doua cea mai mare creştere a vweniturilor lunare priveşte personalul auxiliary din instanţe şi parchete, aceştia beneficiind de 32 de lei în plus în luna mai, faţă de luna aprilie, până la 4.233 de lei, pensia medie lunară din domeniu.
 
Pensiile celor 806 foşti parlamentari şi foşti funcţionari publici din Parlament au crescut cu doar 5 lei faţă de luna anterioară, până la nivelul mediu de 4.451 lei, pensile foştilor consuli şi diplomaţi fiind diminuate cu 3 lei în luna mai, faţă de luna aprilie.
 
În ce-I priveşte pe foştii angajaţi ai Curţii de Conturi, pensile acestora au cfrescut cu 3 lei, până la 7.747 lei în luna mai, iar pensiilor foştilor piloţi din Aviaţia Civilă cu 6 lei, până la 10.875 lei.
 
La polul opus, pensile de rând au crescut în lua mai doar cu 1 leu faţă de luna aprilie, până la nivelul mediu de 1.187 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: