Pandemia, motiv de bucurie pentru aproape 500 de oameni care au devenit miliardari în ultimul an

Pandemia, motiv de bucurie pentru aproape 500 de oameni care au devenit miliardari în ultimul an

Imagine/Shutterstock

În timp ce milioane de oameni din toată lumea şi-au pierdut joburile din cauza pandemiei, aproape 500 de persoane au beneficiat de pe urma crizei şi au ajuns la statutul de miliardar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe data de 11 martie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemia de coronavirus, iar o săptămână mai târziu, pe 18 martie 2020, Forbes a realizat o listă a miliardarilor, înregistrând 2.095 de persoane.
 
După un an, această listă a ajuns să numere 2.755 de miliardari, 493 fiind complet noi în clasamentele Forbes.
 
Publicaţia menţionează că numărul de 493 noi miliardari într-un an bate masiv recordul anterior de 290 înregistrat în 2015.
 
Valoarea netă medie a noilor veniţi în clubul milirdarilor este de 2 miliarde de dolari şi au o vârstă medie de 54 de ani, comparativ cu 63, vârsta medie a listei generale, cu 2.755 de miliardari.
 
84% dintre noii îmbogăţiţi şi-au fondat singuri companiile, şi nu au moştenit averile, aşa cum se întâmplă cu 72% din miliardarii din lista generală.
 
China a venit pe noua listă cu 205 de persoane, iar SUA ocupă locul al doilea, cu 98 de noi miliardari. 36 de ţări au cel puţin un nou miliardar anul acesta, cu Germania pe locul trei, cu 26 şi Canada şi India pe poziţia a patra, fiecare cu câte 19.
 
Cel mai tânăr nou miliardar este Kevin David Lehmann, din Germania. La doar 18 ani, are o avere de 3,3 miliarde de dolari, fiind moştenitorul principalului lanţ de farmacii din Germania, scrie Digi24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările