Mai mult de jumătate din românii din diaspora trimit bani în România înainte de Paşte. 10% din valută pentru ratele la bănci

Mai mult de jumătate din românii din diaspora trimit bani în România înainte de Paşte. 10% din valută pentru ratele la bănci

Foto arhiva Adevărul

Mai mult de jumătate din românii din diaspora trimit bani în România înainte de Paşte, 10% din aceste transferuri reprezentând plata ratelor bancare, potrivit datelor TransferGo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 57% dintre utilizatorii români aflaţi în străinătate efectuează în această lună transferuri de bani către România prin intermediul TransferGo, potrivit datelor companiei de transferuri internaţionale de bani. De asemenea, în primul trimestru al 2020, numărul transferurilor către România a crescut cu peste 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Reprezentanţii TransferGo atribuie aceste tendinţe apropierii sărbătorii de Paşte, perioadă în care s-a observat recurent un număr însemnat de transferuri de bani către România. Restricţiile şi limitările de călătorie în vigoare la acest moment şi cauzate de contextul sanitar internaţional, contribuie de asemenea la numărul mare de transferuri către ţară, românii din diaspora fiind nevoiţi să petreacă sărbătorile departe de cei dragi în acest an.
 
De asemenea, un studiu recent realizat de TransferGo, relevă că motivul principal pentru care românii trimit bani în mod regulat este acela de a îşi susţine familia şi rudele rămase în ţară - în proporţie de 70%. Pe lângă acesta, un motiv important pentru 25% dintre români este cel de a economisi într-un cont din România, în perspectiva asigurării unui trai decent la întoarcerea în ţară, iar 10% dintre români au declarat că fac transferuri pentru a îşi achita datoriile pe care le au la bănci în ţară şi a îşi asigura astfel un viitor cu mai puţine griji.
 
„TransferGo oferă certitudinea că banii ajung simplu, rapid şi în siguranţă la cei dragi, atunci când au cea mai mare nevoie de ei şi deşi nu se poate transmite şi emoţia revederii, cu siguranţă cei de acasă se bucură de un sprijin binevenit. Suntem alături de românii care sunt nevoiţi să îşi petreacă sărbătorile în afara ţării, departe de cei dragi, iar serviciul nostru le stă la dispoziţie pentru a-şi ajuta familiile în prag de sărbătoare,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.
 
Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar în luna ianuarie a acestui an, compania a raportat o creştere de 50% a fluxului de bani pentru ţara noastră în 2020, precum şi un grad de utilizare a aplicaţiei de peste 80%, conform rezultatelor preliminare ale companiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările