Cei mai bogaţi europeni au cea mai ieftină motorină. Românii, cu venituri de opt ori mai mici, plătesc mai mult decât luxemburghezii la pompă

Cei mai bogaţi europeni au cea mai ieftină motorină. Românii, cu venituri de opt ori mai mici, plătesc mai mult decât luxemburghezii la pompă

Alimentarea cu carburanţi cântăreşte tot mai mult în bugetul românilor din cauza puterii de cumpărare scăzute FOTO Adevărul

Litrul de motorină din România era la începutul acestei săptămâni mai scump decât cel de la pompele din Luxemburg, ţara în care populaţia câştigă lunar aproape 2.500 de euro, cel mai mult din Uniunea Europeană, în timp ce un român câştigă puţin peste 300 de euro, ocupând ultimele poziţii în clasamentul celor 27 de state membre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai recente statistici ale Comisiei Europene arată că la începutul acestei săptămâni un litru de motorină costa în România 1,258 euro. Acelaşi litru de motorină putea fi cumpărat din benzinăriile din Polinia cu 1,255 euro, iar din Luxemburg cu 1,185 de euro.
 
Astfel, motorina din România este mai scumpă de cât cea din Luxemburg, deşi câştigurile nete ale populaţiei sunt de opt ori mai mici. 
 
La polul opus, cea mai scumpă motorină se comercializează în Marea Britanie, cu 1,64 euro pe litru. 
 
În schimb, cea mai ieftină benzină se vinde în România, cu 1,248 euro pe litru, urmată de Polonia, cu 1,266 euro pe litru. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările