Finanţele nu reuşesc să împrumute prea mulţi bani de la populaţie

Finanţele nu reuşesc să împrumute prea mulţi bani de la populaţie

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici

Ministerul Finanţelor nu mai reuşeşte să cnvingă populaţia să cumpere obligaţiunile pe care le emite, dovadă stand chiar anunţul făcut luni de Ministerul Finanţelor, potrivit căruia a reuşit să atragă doar 110 milioane de lei din 400 de milioane de lei vizaţ prin emiterea obligaţiunilor pe 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, volumul total al cererii exprimate de investitori a fost de doar 241 milioane de lei.
 
Este a şaptea emisiune din acest an a Ministerului Finanţelor, cu diverse maturităţi. La şase dintre acestea, Finanţele au colectat din piaţă sume mai mici decât cele scontate, iar patru au înregistrat o cerere sub oferta ministerului.
 
Lipsa de apetit a investitorilor vine pe fondul adoptării OUG 114/2018, celebra ordonanţă a lăcomiei promovată de Eugen Teodorovici şi Darius Vîlcov, prin care guvernul a impus o taxă pe cifra de afaceri în sistemul bancar, sistemul energetic şi telecom. Mai mult, ordonanţa a mărit alte taxe existente.
 
În plus, pieţele financiare sunt îngrijorate din cauza lipsei proiectului de buget pe 2019, având în vedere impactul scontat al creşterilor de pensii şi salarii în mediul bugetar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: