Dohotaru: 1,9 milioane de angajaţi au salarii mai mici decât înainte de Reforma Fiscală

Dohotaru: 1,9 milioane de angajaţi au salarii mai mici decât înainte de Reforma Fiscală

Deputatul independent Adrian Dohotaru susţine că angajatorii nu au majorat 30% din numărul total de contracte de muncă, ca urma a transferului contribuţiilor, ceea ce înseamnă că salariile nete ale acestora au scăzut.

„Conform datelor oficiale ce mi-au fost comunicate de către Ministerul Muncii, la 31 martie 2018, 1,9 milioane de contracte de muncă aveau acelaşi salariu de bază brut ca înainte de „revoluţia fiscală”. Aceasta înseamnă că beneficiarii acestor contracte  au avut salariul net scăzut semnificativ ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajatori la angajaţi. 1,9 milioane de contracte reprezintă 30% din totalul contractelor de muncă înregistrate! Totodată, 143.427 de angajatori, adică 28% din numărul total, nu au majorat salariile”, a informat politicianul. 
 
Potrivit acestuia, Ministerul Muncii a admis că o parte dintre angajatori au preferat să acorde bonus-uri, sume compensatorii sau indemnizaţii sub diferite forme în locul majorării, mai ales în Ilfov şi în Prahova. 
 
„Aceste bonus-uri nu reprezintă un drept garantat, putând fi oricând sistate de către angajator în mod unilateral”, precizează Dohotaru. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările